Ana içeriğe atla

İCF Onaylı Koçluk Eğitimi Nedir?

 

 


Yaşam koçluğu eğitimi profesyonel anlamda alınması gereken bir eğitim modelidir. Özellikle kariyerinizde ilerlemek, işinizde iyi bir yönetici olmak istiyorsanız mutlaka gerekli zamanı gerekli alanda eğitim almaya adamanız gerekir. İşte koçluk sertifikası bunun için önem kazanmaktadır. Koçluk sertifikasının alınması halinde danışanlarınıza göstereceğiniz ve açacağınız yol onların uzun yolculuklarında başarılı olmalarına neden olacaktır. İyi bir başarı sağlamanın yolu dinlemek ve anlamaktan geçer. Dolayısıyla burada dikkat edilmesi gereken en önemli kural danışanınızın beklentilerini, hedeflerini iyi anlamak ve onları doğru yönlendirmek olmalıdır.

 

Koçluk Sertifikası

İCF onaylı koçluk eğitimi ise bu mesleğin küresel liderliğinin kanıtlanmış şeklidir. Yani eğer koçluk mesleğini yapmak istiyorsanız o zaman standartlarını belirleyen sisteme uymak durumundasınız. ICF’nin tanımını merak edenler için hemen belirtelim kişisel ve profesyonel potansiyelleri en üst seviyeye çıkarmak için yaratıcı bir ortaklıktır.

Bu sistem tam 25 yıl öncesinde kurulmuş ve amacı koçluk sanatının ilmini ve mesleğini ilerletebilmektir. ICD’nin tüm dünyada kabul görmesinin nedenini ise şu şekilde anlatabiliriz.

 

Koçluk mesleğinin tüm dünyada kabul edilmiş olması demek bu mesleğinde belli bir kalite ve standartlarda olması demektir. Dolaysıyla bu noktada bu mesleğin gözetilmesi ve belli bir etik çerçevesinde yapılabilmesi için standartlar getirilmiştir. Kısacası toparlayacak olursak koçluk eğitimi almış olmanın beraberinde getirmiş olduğu bazı önemli kriterler vardır. Bu kriterlere uyarak hareket etmek danışanı başarıya ulaştırmak demektir.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Biran Damla Yıldız Kimdir?

Son yıllarda TV ekranında görmeye alıştığımız isimlerden olan Biran Damla Yıldız , genç yıldızlar arasında sayılan kişilerden bir tanesi olarak ifade ediliyor. Başarılı genç yıldız son zamanlarda iddialı yapımlarda yan rollerde ortaya çıksa da performansıyla adından söz ettiren bir oyuncu olarak değerlendiriliyor. Biran Damla Yıldız’ın gün geçtikçe daha başarılı bir halde olacağına da kesin gözüyle bakılıyor. Biran Damla Yıldız, son olarak Bahar adlı dizide kendine rol buldu. Baraj dizisi Nehir karakterine de başarılı şekilde yer veren Yıldız, son yıllarda star ışığı parlayan isimler arasında da yer alarak, dizi sektöründe adından sıkça söz ettirecek kişiler arasında olmayı da başarıyor.

Salepçi Kiralama Nedir?

  Salepçi kiralama geleneksel bir içecek olan salebin mobil bir araç üzerinde sunulmasıdır. Bu hizmet özellikle kış aylarında düzenlenen etkinliklerde sıklıkla tercih edilir. Salepçi kiralama Türk kültüründeki uzun bir geçmişe sahiptir ve etkinliklere sıcak bir dokunuş katmanın yanı sıra geleneksel bir lezzeti de beraberinde getirir.   Salepçi Kiralamanın Kökeni Salepçi kiralama geleneği Osmanlı İmparatorluğu'na kadar uzanır. Salep içeceği, genellikle süt, şeker ve özel olarak hazırlanan salep tozuyla yapılır. Mobil salepçi araçları, bu geleneksel içeceği insanlara sunarak etkinliklere nostaljik bir hava katar.   Bardakta Mısır Arabası Kiralama Bardakta mısır arabası kiralama açık hava etkinliklerinde ve festivallerde popüler olan bir hizmettir. Bu hizmet misafirlere taze pişirilmiş mısırın özel tasarlanmış bardaklarda sunulmasını içerir. Hem görsel olarak çekici hem de lezzetli olan bu servis etkinliklere farklı bir atmosfer katar.   Bardakta mısır servisi, özel

Broşür Örnekleri

İşletme ve firmaların tanıtım evresinde önemli olan broşürler, oldukça basit bir metot olsa da her zaman işlevsel olarak değerlendirilebilecektir. Broşür örnekleri arasından genel bir seçim yapmak mümkün olmakla beraber, her işletmeye uygun şekilde de istenilen kriterleri içerebilecek düzeyde de olacaktır. Bundan dolayı da her kullanıcının ilgisini çekebilecek konumda olmasıyla da bilinecektir. Broşürlere dair seçimler farklı tasarımlar ve renklere bağlı olarak kendini gösterecektir. Broşür örnekleri kapsamında herkesin istedikleri reklam evresini gerçekleştirebilmeleri gibi bir gelişme de yaşanabilecek düzeyde olacaktır. Bu örnekler kapsamında her kullanıcının gerekli tanıtım ve pazarlama evresine dahil olabilmeleri ve en uygun şartlarla karşı karşıya kalmaları da söz konusu olacaktır.